otrdiena, 2012. gada 10. janvāris

Tiek dibibāts latviešu koris profesionāla diriģenta vadībā


Sveicināti, visi latviešu dziesmu cienītāji!

Ir radusies vienreizēja iespēja visiem Igaunijā dzīvojošiem latviešiem, kam tuvas latviešu dziesmas, kā arī tiem, kas latviešu valodu neprot, mēģināt to iemācīties ar latviešu dziesmu palīdzību.

Pašreiz tiek dibināts Igaunijas latviešu koris, kuru diriģēt ir piekritis profesionāls diriģents Ilmārs Millers. Ilmārs pašreiz vēl studē Igaunijas Mūzikas akadēmijā, ir diriģējis divus korus Latvijā un pašreiz diriģē Tallinas Tehniskās Universitātes (Tallinna Tehnikaülikooli) kamerkori. Viens no mūsu kora mērķiem varētu arī būt dalība nākamajos Latviešu dziesmusvētkos 2013.gada vasarā.

Mēģinājumi notiks trešdienu vakaros, Tallinas Starptautiskajā skolā, Juhkentali 18.

Uz kori tiek aicināts ikviens interesents, arī tie, kas gribētu dziedāt, bet nejūtas īsti pārliecināti par savu varēšanu - mēs visi pagaidām esam iesācēji. Gaidīsim gan Igaunijā dzīvojošos, strādājošos un studējošos latviešus, gan šejienes latviešu bērnus un mazbērnus vecumā no 13 gadiem, gan arī ikvienu citu, kas vēlētos izdziedāt dažādas latviešu dziesmas. Latviešu valodas prasme nav obligāta, jo valodu iespējams mācīties arī caur dziesmu, tādēļ pievienoties var arī igauņu draugi un paziņas. Droši aiciniet viņus sev līdzi!

Tā kā koris darbosies uz pašfinansēšanās principa, tad dalība tajā ir maksas - honorārs diriģentam, telpu apmaksa, nošu kopēšana un citi izdevumi. Aptuvenās izmaksas varētu būt 8 eiro mēnesī strādājošiem, 4 eiro studentiem un pensionāriem, bet skolēniem līdz 19 gadiem - bez maksas. Atkarībā no pieteikušos cilvēku skaita dalības maksa varētu mainīties.

Visiem, visiem, kam ir interese šeit, Igaunijā, dziedāt Latviešu valodā, lūgums līdz 18.janvārim dot man ziņu! Tāpat lūgums norādīt, kurš no mēģinājuma sākuma laikiem būtu pieņemams - 18:00, 18:30 vai 19:00 - un kurš noteikti ne.

Pirmais mēģinājums un tikšanās ar diriģentu Ilmāru Milleru notiks 25.janvārī, Tallinas Starptautiskajā skolā. Laiks tiks precizēts vēlāk.

Uz drīzu sadziedāšanos!


Ilze
e-pasts: timbari(et)gmail.com, tel. - 58228668.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru