ceturtdiena, 2011. gada 27. janvāris

Fotomeistara Jāņa Gleizda izstāde Tallinā



Latvijas vēstniecība Igaunijā informē, ka 3. februārī Tallinā, Latvijas vēstniecībai sadarbojoties ar Latvijas Akademiskās bibliotēkas ilggadīgo direktori Ventu Koceri un Jāņa Gleizda ģimeni, tiks atklāta izcilā latviešu fotomākslinieka, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliera Jāņa Gleizda fotoizstāde "Dailes leģenda" (''The Legend of Beauty”).
Latviešu foto meistara darbi plašākai publikai būs apskatāmi no 4. februāra līdz 3. martam, viesnīcas  Baltic Hotel Vana Wiru foajē (Viru tänav 11, ieeja no pagalma no Müürivahe tänav un Siseou vai caur kafejnīcu "Vana Wiru Pub" no Viru tänav).
Ieeja bez maksas. 
Visi laipni lūgti iepazīties ar šo unikālo izstādi! 

Informācija par mākslinieku: 
Jānis Gleizds (1924- 2010) strādājis galvenokārt melnbaltajā fotogrāfijā, perfekti pārvaldot smalko un darbietilpīgo izohēlijas tehniku. Meistars strādājis, varētu teikt, visos fotogrāfijas žanros, īpaši izceļoties ar klusajām dabām un aktu fotogrāfijām. Arī ainava,sports un portreti Jānim Gleizdam bija tuvi, saprotami un realizējami.

Fotomākslinieka tonālie darbi ir izpelnījušies daudzu atšķirīgu konkursu žūriju atzinību, medaļas un citus starptautiski nozīmīgus apbalvojumus (kopā 170 medaļas, no tām 37 – zelta, 33 – sudraba, 29 – bronzas; 18 kausi un Grand Prix balvas no Latvijas, Francijas, Spānijas, Beļģijas, Šveices, Polijas, Ķīnas, Japānas, Krievijas, Moldāvijas, Ungārijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas, Argentīnas, Austrijas), taču nozīmīgāka par jebkuras žūrijas izcilo novērtējumu ir bijusi un joprojām ir Latvijas fotogrāfijas cienītāju atzinība.


Ar cieņu, 

Kārlis Eihenbaums,
vēstnieks
Latvijas vēstniecība Igaunijā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru