otrdiena, 2011. gada 18. janvāris

Sākas LNO viesizrādes Igaunijas Nacionālajā operā

No 18.līdz 23.janvārim Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā, ar piecām izrādēm viesosies Igaunijas Nacionālā opera un balets.


2009.gada novembrī Tallinā Igaunijas Republikas Kultūras ministrijā tika parakstīts triju Baltijas valstu operteātru – Igaunijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālās operas un Lietuvas Valsts Akadēmiskā operas un baleta teātra – nodomu protokols, kas paredz regulāras viesizrādes: katrs teātris kaimiņvalstī rādīs trīs operas un divus baletus. Šīs būs pirmās apmaiņas izrādes. „Sadarbības iniciatīva nāk no jaunā Igaunijas Nacionālās operas direktora Aivara Mee. Mēs arī ceram, ka izdosies panākt vienošanos par kādu vērienīgu triju Baltijas valstu operu sadarbības projektu," stāsta LNO direktors Andrejs Žagars.


Apmaiņas viesizrāžu ietvaros igauņi Latvijas publikai rādīs divas operas (Sergeja Prokofjeva "Mīla uz trim apelsīniem" 22.janvārī un Volfganga Amadeja Mocarta "Cosi fan tutte" 21.un 23.janvārī) un divus baletus ("Silfīda" 19.janvārī un "Trīs musketieri" 18.janvārī), savukārt Latvijas Nacionālā opera un Latvijas Nacionālais balets tikmēr viesosies Tallinā ar baletu "Žizele" un "Sapnis vasaras naktī" un operu "Jevgeņijs Oņegins" un "Madama Butterfly
” izrādē


Sākas LNO viesizrādes Igaunijas Nacionālajā operā

Šodien ar Ādolfa Adāna baleta „Žizele” izrādi sākas Latvijas Nacionālās operas viesizrādes Igaunijas Nacionālajā operā, kas turpināsies līdz 23.janvārim. Viesizrāžu laikā Igaunijas publikai tiks rādīti četri iestudējumi – baleti „Žizele” (18.01., galvenajās lomās Elza Leimane-Martinova, Raimonds Martinovs, Iļana Puhova, Ringolds Žigis, Sabīne Guravska, Arturs Sokolovs, diriģents Farhads Stade) un „Sapnis vasaras naktī” (19.01., galvenajās lomās Aleksejs Avečkins, Margarita Demjanoka, Andris Pudāns, Intars Kleinhofs, Jolanta Lubēja, Sabīne Guravska, Viktors Seiko, Zigmārs Kirilko, Ringolds Žigis, diriģents Mārtiņš Ozoliņš), kā arī operas „Madama Butterfly” (21.01., galvenajās lomās Aleksandra Kačinska, Andris Ludvigs, Olga Jakovļeva, Jānis Apeinis u.c., diriģents Mārtiņš Ozoliņš) un „Jevgeņijs Oņegins” (22.01., 23.01., galvenajās lomās Aira Rūrāne, Jānis Apeinis, Viesturs Jansons, Ieva Parša, diriģents Atvars Lakstīgala). Latvijas Nacionālās operas viesizrāžu atklāšanas izrādi - baletu „Žizele” - apmeklēs arī Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte.




--
Inara Eihenbauma

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru